Algemene fysiotherapie

Wat is algemene fysiotherapie?
 
Algemene fysiotherapie richt zich op ons dagelijks bewegen. Het menselijk lichaam is een bijzonder geheel van spieren, botten, en gewrichten waar we dagelijks op willen kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.
 
Een algemeen fysiotherapeut weet hier alles vanaf. U kunt bij uw therapeut terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Het kan gaan om sportblessures, klachten die u heeft opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of een ziekte, een "verkeerde" beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.
 
De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. We kijken samen naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met adviezen, behandeling en oefeningen zorgen wij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Zo haalt u uit uw leven wat er in zit.
 
Welke klachten vallen zoal onder algemene fysiotherapie?
 
-Pijnklachten aan al uw ledematen, rug of nek door bv. overbelasting,
onderbelasting of slijtage
-Hoofdpijn
-Herstel na operaties
-Herstel na blessures
-(Aangeboren) handicaps
-Chronische aandoeningen (bv. hart-, long-, neurologische aandoeningen)
-Klachten aan het houdings- / bewegingsapparaat door het ouder worden
-Houdingsproblemen