Mijn beroep

Fysiotherapie is in mijn ogen een ontzettend mooi vak. Het mogen begeleiden van cliënten op hun weg, naar herstel dan wel naar een andere situatie waar zij zich prettiger voelen dan voorheen. Een uitdagend en dankbaar beroep.
 
Als fysiotherapeut streef ik ernaar om cliënten zo veel mogelijk te coachen. Des te meer de cliënt zelf kan werken naar het doel, des te mooier en langduriger het resultaat over het algemeen mag zijn.
 
Ieder mens is het waard om zich gehoord en begrepen te voelen. Ik vind het belangrijk dat een cliënt zich op zijn of haar gemak voelt in mijn praktijk. Dat lukt alleen als er een goed contact bestaat tussen cliënt en therapeut, en dat geschiedt alleen bij heldere en open communicatie, goed luisteren en aandacht.
 
Door mijn studie psychosomatische fysiotherapie heb ik de mogelijkheid om mensen zowel op lichamelijk als ook op geestelijk / sociaal vlak te kunnen helpen. Mijn specialisatie maakt mijn vak completer. Door samen te werken met collega fysiotherapeuten, psychologen, huisartsondersteuners (POH-GGZ), huisartsen, haptotherapeuten, verpleegkundigen, thuiszorg en allerlei andere gezondheidswerkers in de eerste en tweede lijn, kun je de cliënt zo optimaal en adequaat mogelijk begeleiden / behandelen.
 
Als psychosomatisch fysiotherapeut gebruik ik onder andere de behandelmethoden: cognitieve gedragstherapie, ontspanningstherapie, ademhalingstherapie, graded activity / -exposure, communicatieve massage, begeleiding in dagindeling / grenzen leren (her)kennen en inzicht geven in oorzaak klachten en gevolgen en mindfulness.